Kenneln där kvalité och valpköparen står i fokus

Välkommen till kennel Black Orange's Pomeranians
Since 1993!

"När Kvalitet Räknas"

Vi är en av de mest framgångsrika Pomeranian kennlarna i Sverige
 


 Vi har fött upp BIS Vinnare, Världs Vinnare, Top Dog Vinnare,
Årets Bästa avelstik
och en filmstjärna


 Uppfödning av Pomeranian i hemmiljö – Kennel Black Orange’s är en erfaren uppfödare med över 30 års erfarenhet av rasen. På kenneln strävar vi efter att föda upp friska, välmående och välsocialiserade Pomeranian hundar.

Våra avelsdjur väljs noggrant utifrån rasstandarden och deras hälsostatus. Vi genomför hälsotester och noggranna undersökningar för att säkerställa att våra avelsdjur är av högsta kvalitet. Vårt mål är att avla fram Pomeranian som är friska och fria från genetiska defekter.

Vi föder upp våra valpar i hemmiljö för att ge dem den bästa möjliga starten i livet. Valparna är välsocialiserade, vana vid vardagsljud och introduceras för olika miljöer och situationer. De får också en bra grundträning för att underlätta deras flytt till nya hem.

Vi är medvetna om vikten av att följa rasstandarden och strävar efter att föda upp Pomeranian med rätt temperament, kroppsbyggnad och pälskvalitet. Vi är också engagerade i att stödja våra valpköpare och finns alltid tillgängliga för frågor och rådgivning när det gäller rasen.

Som ansvariga uppfödare är vi även involverade i hundutställningar och tävlingar, där våra Pomeranian representerar kenneln Black Orange’s på bästa sätt.

Vi är stolta över vår erfarenhet och passion för rasen Pomeranian och strävar alltid efter att föda upp sunda och vackra hundar. Vid intresse av att köpa en Pomeranian från kennel Black Orange’s är du välkommen att kontakta oss för mer information och eventuell möjlighet att komma och besöka oss.

Pälsvård av Pomeranian

Pomeranian badas var sjätte vecka i Chris Christensen Spectrum one schampo som är för pälsar som kräver krispig textur och volym.  Och i Chris Christensen Spectrum One Conditioner som reparerar och skyddar utan att göra pälsen mjuk. Denna conditioner är speciellt framtagen för pälsar som kräver krispig textur och volym.

En liten bit Svensk Pomeranian historia!


En liten bit Svensk Pomeranian historia! Kennel Black Orange's har den stora äran, att som enda Pomeranian kennel i Sverige få visa upp och representera rasen Pomeranian på Tjolöholms Slotts årliga Skördefest sedan år 2012.

Chanel, Fame och Indy träffade "Grevinnan Blanche Bonde" hösten 2013

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem,

”Chanel” spelar hunden Batman i storfilmen
Pojken med guldbyxorn.

EXTRA NYTT - ”Chanel” Black Orange’s Scent Of Chanel spelar hunden Batman i storfilmen Pojken med guldbyxorn.
Romanen om
Pojken med guldbyxorna är en enorm succé och har sålts i hundratusentals exemplar världen över. Den var också en stor framgång som tv-serie som visades första gången 1976 och har influerat generationer att försöka hitta ett eget par guldbyxor. Ella Lemhagen regisserar och har även skrivit manus till Pojken med Guldbyxorna. Filmen ligger 1:a på BioToppen efter biopremiären!.
Det är en stor ära för Kennel Black Orange’s att få se Chanel i denna långfilm. Artikel i Allers tidning om Chanel
här

Barnen från filmen Pojken med guldbyxorna och Chanel

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero.

Höjdpunkter


Dansk Junior Champion - KSS Junior Champion
Black Orange's Xtreme Mind-Blowing 14 månader.

Bästa svenska Pomeranian tiken på MyDog 2018. BIR Junior x 2, kvalificerad till Crufts 2019, utplockad bland de bästa i en stark BIS final. BT-4 och BT-2 CERT. Black Orange's Xtreme Mind-Blowing.

BIM CERT och  BIR Junior på MyDog 2017 Internationella för domare Shen Stanley, Singapore (för ung för att ta emot Cacib, enbart 9 månader gammal) Black Orange's Queen B TOP POM "Grace" Black Orange's Showstopper 
Pomeranian Puppy of the Year 2015 in Denmark (Toyclub)
Multi BIS-winner puppy / junior our Rising Star. Grace var BÄSTA Pomeranian valp i Danmark år 2015 i KSS.TOP POM "Keeper" Black Orange's Blows You Away - Top Pom tik Denmark 2015 (Toyclub) - Keeper var BÄSTA Pomeranian tik i Danmark år 2015.
"Woody" Black Orange's Wave Of The Year var TOP Pom veteran år 2012. Woody var BÄSTA Pomeranian veteran i Sverige.
Vår tik Internationell, Svensk och Dansk Champion "Amber" Black Orange's Beyond The Limit var Top Dog 2011 hos Svenska Spets- och Urhundsklubben. Amber var BÄSTA Pomeranian junior och unghund i Sverige."Fame" Black Orange's Limited Collection, BEST IN SHOW valp på Pomeranian Special utställningen 2/6-2011 för domare Chaivat Tangkaravakun, Thailand. Fame var BÄSTA Pomeranian valp i Sverige år 2011.Vår hane Nordisk S DK N CH World Junior Winner -08 "Tiger" Black Orange's Limited Edition var 2:a bästa Pomeranian hane i Sverige år 2009 och en av Skandinaviens bästa Pomeranian hundar.År 2007 hade vi äran att få visa fram Tophanen "Smiley" Sunterra Spontaneous Daystar till Internationell, Svensk och Dansk Champion. Smiley blev Pom Toppen Vinnare 2007  - BÄSTA Pomeranian i Sverige

Lite historia bakom hundarna på
Kennel Black Orange's

År 2000 fick vi chansen att köpa en lovande tikvalp från kennel Sunline i Norge, det visade sig att hon skulle bli en STOR stjärna i utställningsringen samt även tillföra sina fina egenskaper till våra valpar. Tiken heter Multi Champion INT NORD FIN S DK CH Svensk Vinnare -03 Sunline Lady In Red "Bonnie". Hon har varit en av Skandinaviens bästa tikar och Bästa Pomeranian tik på Pom Toppen i Sverige år 2002 och 2003. Bonnie är vår stamtik och ligger bakom alla våra egna uppfödda hundar födda i Sverige.

 


Ni hittar oss i västra Sverige i Hyssna 4 mil sydöst om Göteborg.


Kenneln är godkänd av Länsstyrelsen


 

Pomeranian träff på Kennel Black Orange's sommaren 2016
Valpträff på Kennel Black Orange's
Valpträff på Kennel Black Orange's

Kennel Black Orange's

Håkan Olhage

Resselvägen 1

511 68 Hyssna

Sweden

+46 70 545 93 08 blackorangess(at)hotmail.com

Vårt hem och vår kennel (klicka på bilden för fler foton)